Itsensä johtaminen & Suorituskyky | Vinkit vahvaan vireyteen

Vinkit vahvaan vireyteen

Blogi on julkaistu Helsingin Ekonomien blogissa 15.6.2021.

Piiputatko jo puolimatkassa?

– Viisi askelta kohti duracellpupumaista energiaa

 

Ekonomi, loppuuko energiasi usein ennenaikaisesti?

Piiputatko jo puolimatkassa?

Kaipaisitko vinkkejä, kuinka vaalia vireyttä, puhkua positiiivisuutta ja matkata maratonmentaliteetilla?

 

Onneksi olkoon, olet oikean blogitekstin äärellä.

 

Omaksumalla seuraavat näkökulmat väitän, että energiaasi vapautuu ja arkesi alkaa sujua. Ota yhteyttä, kun nämä ovat hallussa, niin katsotaan, mitä seuraavaksi.

 

 

Yksi. Pyhitä lepo. Ja pyhitä lepopäivä.

 

Paljon muuta et tarvitse. Kokeilepa nukkua hyvät yöunet tänä yönä ja jokaisena seuraavana yönä. Virkistyt, nuorennut, askel alkaa nousta reippaammin ja alat odottaa tulevaa uteliaasti ja toiveikkaasti.

 

Kaksi. Luovu. Opettele luopumaan.

 

Kuinka elämääsi mahtuisi mielenkiintoisia uusia avauksia, ihmissuhteita, harrastuksia ja työprojekteja, jos kaappisi pursuavat, inboxisi sisältää tuhansia (vastaamattomia) viestejä ja päiväsi ovat yhtä kaaosta? Kuinka voisit olla energinen, kun pelkkä kaiken ympäröivän ajattelu vie mehut?

 

Kolme. Yksinkertaista.

 

Askel kohti seesteisyyttä on askel kohti yksinkertaisuutta. Asiat ovat usein varsin yksinkertaisia, kun sen vain oivaltaa. Luovu tarpeettomasta jargonista, mahtailusta, sälästä ja hälystä – panosta olennaiseen.

 

Neljä. Ympäröi itsesi makeilla tyypeillä.

 

On hankala pysyä innostuneena, jos tiimin vire on latistava. On hankala olla energinen, jos kaverit nuokkuvat. On hankala ylläpitää positiivisuutta, jos kulttuuri on negatiivinen. Valitse huolella, kenen seurassa haluat viettää ja vietät aikasi.

 

Viisi. Ota vastuu.

 

Voit vaikuttaa hyvin moneen asiaan elämässäsi, kun oikein asiaa tarkastelet. Ota vastuu elämästäsi, valinnoistasi ja päätöksistäsi – ja valitse hyvin.

 

Asiasanat: itsensä johtaminen, itsensä johtamisen taidot, itsensä kehittäminen, itseohjautuvuus, oman toiminnan johtaminen, energianhallinta, hyvinvointi, suorituskyky, itsensä johtaminen valmennus, itsensä johtaminen koulutus, itsensä johtaminen puhe, hyvinvointi koulutus, hyvinvointi valmennus, hyvinvointi puhe, keynote-puhe, valmentaja, kouluttaja, puhuja, suorituskyvyn johtaminen