Itsensä johtaminen & Suorituskyky | Näin nostat tasoa

Näin nostat tasoa

Blogi on julkaistu yrittaja.io-blogissa 9.12.2020.

Olet tänään sitä, mihin olet eilen tyytynyt. Se, mitä olet tulevaisuudessa, riippuu siitä, millaiset standardit asetat itsellesi ja yritysoiminnallesi tässä hetkessä. Tasoa nostat nostamalla standardejasi. Tasonnostossa voi lähteä liikkeelle näiden kolmen kysymyksen kautta:

 

Voitko tehdä asioita tänään promillen paremmin kuin eilen?

 

Promillen parannus päivässä eiliseen verrattuna tarkoittaa noin 44 prosentin parannusta vuodessa. Onko se jotain sellaista, mihin sinä pystyt ja voit sitoutua?

 

Voitko pysähtyä joka viikko hetkeksi pohtimaan mennyttä ja tulevaa?

 

Väitän, että suunnitteluun ja ajattelutyöhön laitetut minuutit ja tunnit maksavat itsensä takaisin usein moninkertaisesti. Kiireiseen arkeen olisi hyvä ottaa viikoittaisia pysähdyshetkiä, jolloin voi tarkistaa suuntaa ja fokusta sekä miettiä toimivampia strategioita. Pysähdyshetket auttavat priorisoimaan toimintaa ja todennäköisesti johtavat tuottavampaan ja tarkoituksenmukaisempaan tekemiseen. Ymmärrät, mihin aikasi kuluu ja mihin se kannattaisi käyttää. Joko varasit kalenteristasi ajan viikoittaisille pysähdystuokioille?

 

Voitko antaa ihmisten auttaa sinua?

 

Joku ihminen rakastaa sitä työtä, mikä sinua stressaa eniten. Voitko delegoida töitä, jotka eivät ole ydinosaamistasi? Voitko antaa jollekin toiselle tehtäviä, joita et tykkää tehdä ja jotka turhaan vievät energiaasi tärkeämmiltä asioilta? Internetissä on virtuaaliassistenttipalveluita, joista saat apua kuin apua kohtuuhinnalla. Mitä sinä voisit delegoida (tai deletoida) jo tänään?

 

Tasonnosto lähtee ajatuksesta ja halusta nostaa oman tekemisen laatua. Kun tämä ajatuksensiemen on alkanut itää, huomaamattasi pyrit promillen tai ehkä useamman parannukseen päivittäin. Huomaat säännöllisten pysähtymistuokioiden arvon pyrkiessäsi optimaalisempaan ja fiksumpaan toimintaan ja aikaansaamiseen. Ymmärrät myös, mikä on tärkeää ja olennaista – ja mikä ei. Delegoimalla pystyt suuntaamaan rajallisen aikaresurssisi sellaiseen tekemiseen, josta tykkäät ja jossa sinusta hyöty on suurin. Kun fokusoit oman tekemisesi ja aikasi niihin olennaisiin ja tärkeisiin asioihin, joita osaat, joista nautit ja joissa vahvuutesi pääsee esille, ruokit positiivista kierrettä.

 

Asiasanat: itsensä johtaminen, itsensä johtamisen taidot, suorituskyky, suorituskyvyn johtaminen, älykäs itsensä johtaminen, ajanhallinta, itseohjautuvuus, itsensä johtaminen koulutus, itsensä johtaminen valmennus, itsensä johtaminen puhe, oman toiminnnan johtaminen, hyvinvointi, oman toiminnan johtaminen